Volvo are planuri mari! Constructorul vrea să producă doar mașini electrice din 2030

De Sergiu   |  2 Decembrie, 2020

Distribuie :

Producătorii de automobile vin mai nou cu nenumărate modele și opțiuni electrice pentru a se adapta pieței automobilistice dinamice, în care balanța se înclină tot mai mult în favoarea electromobilelor. Iată de ce mai toți greii industriei vin cu soluții pentru a-și electrifica gama pentru a nu rămâne codași, mai ales că unele state își pun în plan să interzică comercializarea vehiculelor echipate cu motoare cu combustie internă în următorii 10-15 ani.

Iată că și CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, vine cu o declarație în acest sens, în care menționează că vor oferi o gamă 100% electrică începând din 2030.

Acesta afirmă că termenele ferme pentru sfârșitul vânzărilor mașinilor echipate cu motoare cu combustie vor avea un impact mai mare asupra ratelor de adoptare a consumatorilor de vehicule electrice, care vor crește substanțial în în cazul adoptării acestei strategii. În cadrul unui interviu pentru Automotive News Europe, Samuelsson a spus: „Calea de urmat ar fi să avem reguli clare cu privire la momentul în care trebuie să renunțăm la motorul cu combustie. Odată ce ați realizat că motorul pe benzină și diesel nu fac parte din viitor, este destul de ușor să vedeți că trebuie să vă deplasați rapid în noua lume.

Volvo va fi o companie prevăzătoare, ce vede clar această schimbare majoră la nivel de industrie și înțelege că este mai bine să înceapă de pe acum, va juca în avans și va livra numai mașini echipate cu motoare electrice înainte ca vreun stat să aibă cerințe legale exclusive în acest sens", a adăugat Samuelsson.

Constructorul face deja pași concreți pentru a obține statutul de producător auto cu aspirații spre ecologizare, oferind numeroase PHEV-uri, inclusiv noul XC40. Anul acesta, 20% din toate vânzările vor reprezenta modele electrificate. Până în 2025, jumătate din totalul vânzărilor globale vor fi modele complet electrice, ceea ce explică de ce Samuelsson este încrezător că vor livra vehicule full electrice până în 2030.

 

Recomandate:

Corporația Alibaba dezvoltă propriul sedan electric, care va fi construit în parteneriat cu SAIC - Photo
Noutăți
Corporația Alibaba dezvoltă propriul sedan electric, care va fi construit în parteneriat cu SAIC

Alibaba Group, gigantul chinez specializat în comerțul electronic își rezervă planuri mari pentru viitorul propriu nu doar ca retailer, dar și în ipostază de companie auto. În

Sergiu