Zvonuri: Mercedes va renunța la motorul diesel produs de comun cu Renault și îl va înlocui cu o unitate de 2.0 litri volum și 116 CP

De Pavel   |  15 Octombrie, 2020

Distribuie :

Noile A-Class și B-Class nu vor mai fi disponibile în oferta Mercedes echipate cu motorul de 1.5 litri volum dezvoltat de Daimler și Renault. În schimbul acestuia, nemții promit un propulsor 100% german de 2.0 litri volum și 116 CP.

Aceste zvonuri apar după ce Renault a declarat că va renunța la motorizările diesel pentru modelele Clio, Cpatur și Kadjar, de la 1 ianuarie 2021. Acest lucru ar afecta inclusiv partenerii strategici ai francezilor printre care Mercedes-Benz, care folosesc motoarele diesel construite la uzinele Renault.

Potrivit publicației franceze L'Argus, începând cu sfârșitul lunii octombrie, A-Class și B-Class nu vor mai fi disponibile cu motorul diesel de 1.5 litri cu codul OM607. Aceasta va fi ulterior înlocuită de o nouă unitate dezvoltată de nemți sub numele de cod OM654q.

Noul propulsor pe motorină de 2.0 litri volum va genera 116 cai putere și un cuplu maxim de 280 Nm. Acesta va fi cuplat la o transmisie automată 8G-DCT cu 8 rapoarte produsă la uzina pe care Daimler o deține în România la Sebeș.