(VIDEO) Au înlocuit motorul termic cu unul electric la un BMW E9 și acum dezvoltă cu 250 CP mai mult!

De Inna   |  1 Aprilie, 2022

Distribuie :

Compania britanică Electric Classic Cars, care este specializată pe conversia automobilele clasice în EV-uri, au prezentat o nouă „lucrare”. De această dată, inginerii au optat pentru transformarea unui BMW E9 în EV. 

Din uzină, BMW E9 este echipat cu un propulsor termic cu șase cilindri în linie, de 3.0 litri volum. După mai multe eforturi, inginerii britanici au instalat un motor electric, care provine de la Tesla. Însă lucrările celor de la Electric Classic Cars nu s-au limitat aici, aceștia au decis să elaboreze încă câteva lucrări pentru a imita varianta CSL a modelului. 

Se spune că automobilul a ajuns într-o stare nesatisfăcătoare la ingineri: caroseria era într-o stare dezastruoasă, iar pe interior nu era loc viu, acesta fiind distrus după ce a fost îmbibat cu apă. Pe parcursul procesului de restaurare, E9 a obținut un eleron deasupra parbrizului din spate, trapă și un set de jante Alpina cu suporturi Wilwood. 

Propulsorul M30B30 a fost înlocuit cu unul electric, împrumutat de la Tesla. Totodată, coupe-ul a fost lipsit de transmisia mecanică în patru rapoarte și de diferențialul din spate, unde de fapt a și fost montat motorul electric. Sub capotă a fost instalat blocul de baterii, iar cealaltă parte a motorului a fost instalată chiar sub portbagaj. Apropo, indiferent de noul propulsor este destul de voluminos din punct de vedere al dimensiuniulor, capacitatea portbagajului nu a avut de suferit. 

După conversia realizată, coupe-ul este capabil să ofere 450 CP și 450 Nm, ceea ce înseamnă cu 250 CP și 178 Nm mai mult, comparativ cu motorizarea standart. Repriza 0-96 km/h, E9 o dezvoltă exact 3 secunde! În cazul motorizării M30B30, coupe-ul obținea aceeași viteză timp de 7.5 secunde. 

Conform spuselor celor de la Electric Classic Cars, după conversia realizată, automobilul nu s-a îngreunat mult. Cât cântărește exact automobilul, nu se specifică. Totuși, ei afirmă că surplusul de greutate poate fi comparat cu greutatea unui „mic pasager”.